hallon recension

Hallon

Just nu: Halva priset i 2 månader!

⚡ Spara oanvänd mobilsurf

⚡ Ungdoms, senior och studentrabatter

⚡ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Till abonnemanget

comviq mobiloperatör

Comviq

Just nu: 50% de 6 första månaderna

⚡ Spara oanvänd mobilsurf

⚡ Ungdoms, senior och studentrabatter

⚡ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Gå till Vimlas abonnemang!

HALLON snabbinfo
Nät: 3
Sparar oanvänd surf: Ja, upp till 100GB
Surf inom EU/EES: Ja, upp till 13GB/mån
Köpa extra data: Ja
Fria samtal: Ja
Fria sms: Ja
Bindningstid: 0 månader
Uppsägningstid: 0 månader
Gratis Nummerflytt: Nej
Telefonsupport: Nej
Chatsupport: Ja
Studentrabatt: Ja
Seniorrabatt: Ja
Ungdomsrabatt: Ja
Erbjudanden just nu: 50% de 2 första månaderna
Bonussystem: Nej
Teckna med betalningsanmärkning: Ja

COMVIQ snabbinfo
Nät: Delar med Tele2
Sparar oanvänd surf: Ja
Surf inom EU/EES: Ja, utom Fastpris Mini
Köpa extra data: Ja
Fria samtal: Beror på abonnemangstyp
Fria sms: Beror på abonnemangstyp
Bindningstid: 0 månader
Uppsägningstid: 0 månader
Gratis Nummerflytt: Ja
Telefonsupport: Ja
Chatsupport: Ja
Studentrabatt: Ja
Seniorrabatt: Ja
Ungdomsrabatt: Ja
Erbjudanden just nu: 100 GB, 95kr i två månader
Bonussystem: Nej
Teckna med betalningsanmärkning: Ja

Hallon och Comviq jämförelse 2020

Hallon billigt erbjudanden

Det finns en hel djungel av mobilabonnemang på marknaden idag och det kan vara svårt att bestämma sig för vilket som passar.

Funderar du på att välja Hallon eller Comviq? Läs då vidare för mer information om de båda samt en genomgående jämförelse som kan hjälpa dig fatta rätt beslut. Vi tar en titt på deras priser, täckning och alla andra faktorer som kan vara till hjälp när du ska fatta ditt beslut.

Prisjämförelse Comviq och Hallon

Comviq standardpriser
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!
5GB
Fria
Fria
10GB
Fria
Fria
20GB
Fria
Fria
40GB
Fria
Fria
HALLON standardpriser
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!

Prisjämförelse av förmånserbjudanden

Comviq student, pensionär och under 18år
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!
5GB
Fria
Fria
8GB
Fria
Fria
16GB
Fria
Fria
40GB
Fria
Fria
HALLON student, pensionär och under 18år
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!

Utförlig Jämförelse mellan Hallon och Comviq

Mobiloperatörer har konkurrerat mycket gällande billiga abonnemang under senare tid. Comviq var ett av de första lågprisabonnemangen och nu får de tävla mot en mängd andra alternativ, däribland Hallon som är skapat av Hi3G.

Båda operatörerna erbjuder flera olika abonnemang där du får fria samtal och sms och enbart mängden surf är det som skiljer dem åt. När det kommer till Hallon och Comviq har de inte exakt samma surfmängder tillgängliga, men båda har en maxsurf på 100 GB.

  • Båda operatörerna erbjuder abonnemang med fria samtal och SMS
  • Maxsurf hos både Hallon och Comviq ligger på 100 GB
  • Båda erbjuder lägre abonnemangspriser till seniorer och studenter

jämför hallon och comviqBåde Hallon och Comviq har rabatterade priser till de som är över 55 år och studenter, medan Hallon även har billigare abonnemang för barn.

Det gäller dock om föräldrarna skapar abonnemangen, då barn under 18 år inte har rätten att ingå avtal.

Hallon känns yngre i sin framtoning och verkar rikta sig mer till ungdomar, medan Comviq har en mer allmän framtoning. Det kan bero på det faktum att Comviq har funnits på marknaden en längre tid.

Priserna är något lägre hos Hallon än Comviq, samt att de erbjuder halva priset på sina abonnemang under de första tre månaderna.

Comviq har dock ett abonnemang som kallas Fastpris Combo där det även ingår ett bestämt antal minuter för utlandssamtal i priset, någonting som tilltalar en del kunder.

Ingen bindningstid föreligger hos något av företagen vilket är ett stort plus, om du inte skulle vara nöjd kan du helt enkelt avsluta eller byta ditt abonnemang omedelbart.

  • Ingen bindningstid hos någon av operatörerna
  • Hallon erbjuder rabatterade priser vid nytecknande
  • Comviq erbjuder fastpris med utlandssamtal

Prisjämförelser mellan Hallon och Comviq

Priserna skiljer lite mellan operatörerna och Hallon har lägst pris. Comviqs minsta abonnemang ger 5 GB surf för 145 kronor per månad, på Hallon får du 8 GB för 149 kronor per månad. Hallon har även ett abonnemang med 4 GB surf för 99 kronor per månad.

Dock är Comviq billigare när det kommer till abonnemanget med störst mängd surf, du får 100 GB för 345 kronor per månad, ett likvärdigt abonnemang hos Hallon kostar 349 kronor per månad.

Hallon utmanar Comviq

Hallon är ett nyare mobilabonnemang som är Hi3G:s lågprisalternativ och Comviq är Tele2:s likvärdighet. Dock har Comviq funnits i över 20 år och erbjöd ett tag enbart kontantkort. Hallon har enbart funnits i sex år och de utmanar de andra mobiloperatörerna med sina billiga abonnemang, däribland Comviq.

Hallon försöker rikta sig både till yngre och äldre, medan Comviq redan har en kundkrets. Dock försöker de utöka den, bland annat genom sin populära TV-reklam.

Vilka är Hallon?

Hallon är ett lågprisvarumärke som är skapat av Tre och de kallar sig den enkla mobiloperatören.

I alla abonnemang från Hallon ingår fria samtal och sms till ett fast pris, det som avgör vad du betalar varje månad är hur mycket surf du vill ha. Du slipper krångla med bindningstid, uppsägningstid, otydliga fakturor och får istället fast pris.

Hallon lanserades år 2013, men Tre har funnits sedan år 1999 och har lång erfarenhet som mobiloperatör.

Med Hallon får du bra täckning, de säger sig täcka 99 procent av Sveriges befolkning och de använder sig av Tres nät. Oavsett vilket av Hallons abonnemang du skaffar kan du spara din surf under obegränsat med tid, dock kan den sparade surfen inte övergå 100 GB.

Om du reser utomlands till EU/ESS-länder kan du använda upp till 13 GB surf per månad, samt att du ringer och sms:ar gratis till andra länder inom EU/ESS.

prisjämförelse hallon eller comviq

Vilka är Comviq?

Comviq är också ett lågprisvarumärke och de använder sig av Tele2:s nät.

De erbjuder mobilabonnemang som du skaffar både smidigt och sjukt smart.

I alla deras abonnemang ingår fria samtal, sms och mms och det som skiljer de olika varianterna åt är surfmängden.

Comviq har liksom Hallon ingen bindningstid eller uppsägningstid, om du inte skulle vara nöjd kan du avsluta abonnemanget direkt. Comviq (då Comvik) startades redan år 1981 för att utmana statens monopol inom telekom.

Comviq är en av de snabbast växande mobiloperatörerna på marknaden och de har billiga priser tack vare att de enbart finns på nätet. På Comviq kan du enbart spara surf om du har ett abonnemang på 20 GB surf eller mer per månad.

Om du reser inom EU kan du använda 12 GB av surfen som ingår i ditt abonnemang, möjlighet finns också att köpa till extra surf ifall det behövs.

Fördelar med respektive operatör

Både Hallon och Comviq har sina respektive fördelar och vilken operatör du föredrar beror på dina behov.

Hallons fördelar är bland annat att du kan spara din surf hur länge som helst, oavsett vilket av deras abonnemang du väljer.

Hallons olika abonnemang med mindre surf har dessutom lägre pris än de hos Comviq, vilket är en fördel för dig som inte surfar så mycket. Du slipper både bindningstid och uppsägningstid och det finns flera abonnemang att välja mellan.

Fördelarna med Comviq är att deras abonnemang med 100 GB surf är billigare än det från Hallon.

En annan fördel är att de även erbjuder ett Fastpris Combo abonnemang där det ingår upp till 1 000 minuter utlandssamtal till utvalda länder. Även Comviq erbjuder abonnemang utan bindningstid och uppsägningstid vilket gör att du enkelt kan byta abonnemang.

Dessutom får du dina två första månader för 95 kronor och med 100 GB surf för att se vilket abonnemang som passar dig.

Jämförelse mellan Hallon och Comviq

Hallon och Comviq erbjuder ganska likvärdiga abonnemang, där Hallon är snäppet billigare förutom gällande det största abonnemanget med 100 GB surf.

Båda två är likvärdiga när det kommer till bindningstid och uppsägningstid, då det inte finns några sådana hos någon av operatörerna.

Hos Comviq erbjuds studenter och kunder över 55 år billigare priser, hos Hallon gäller billigare pris även för de som tecknar abonnemang åt sina barn. På Hallon kan du spara surf hos alla abonnemang.

Ska du välja Hallon eller Comviq?

Det är inte upp till oss vilket abonnemang du ska välja, istället får du fokusera på dina behov och vilken operatör som erbjuder det du är ute efter. Om du vill ha ett litet abonnemang där surf sparas är Hallon det bättre alternativet, men om du vill ha mycket surf till lägre pris är Comviq bättre.

Båda tjänsterna är bra och erbjuder i princip samma saker, men med små skillnader.

abono jämför hallon och comviq

Gå till Comviqs abonnemang!

Gå till Hallons abonnemang!

Sidan innehåller annonser via direktlänkar till listade mobiloperatörer.

Clara Yun abono.se skribent

Clara Yun

Skribent

Clara har bakgrund i frilansande journalistik och är både utbildad samhällsvetare och journalist. Clara började med att vara ett bollplank i uppstarten av abono.se men är numera involverad heltid med arbetet på hemsidan. Clara använder för sitt skrivande en metod som involverar läsaren och gör det tydligt och konkret att ta till sig innehållet.

[email protected]