fello abonnemang recension

Recension: Fello

Just nu: Trippel surf första 3 mån

⚡ Spara oanvänd mobilsurf

⚡ Ungdoms, senior och studentrabatter

⚡ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Recension Fello mobiloperatör 2022

[ Estimerad lästid: 7 minuter ]

fello recension 2019

Fellos standardpriser
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!
För Student, pensionär och under 18 år
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!

Fello är en mobiloperatör som har som mål att göra ditt mobilägande så enkelt som möjligt. De har inga krångliga förbehåll utan allt är transparent och enkelt.

Som exempel har de inga bindningstider eller uppsägningstider och du kan spara den surf du inte har gjort av med. Du tar också med dig ditt gamla mobilnummer  till Fello utan kostnad.

Fellos mobilabonnemang har enkelheten i fokus

Fello är en uppstickare bland mobiloperatörerna som startades av ett syskonpar i Göteborg. De var trötta på alla försäljare som ringde och ville sälja mobilabonnemang.

De fick veta att man kunde starta upp en operatörstjänst genom att hyra in sig i något etablerat nät. Sagt och gjort, de fick ett avtal med Telia som har den bästa täckningen i Sverige.

Deras företag Fello säljer nu abonnemang betydligt billigare och med avsevärt enklare villkor än Telia men har samma mobiltäckning.

Principen är att det ska vara enkelt att förstå abonnemanget, inga oförutsedda kostnader ska tillkomma. Ingen bindningstid eller uppsägningstid, du ska när som helst kunna säga upp abonnemanget.

Hos Fello tar du med dig ditt mobilnummer då du byter operatör.

Fello erbjudanden studentabonnemang

Ett abonnemang med fast taxa för telefoni

De stora mobiloperatörerna har oftast ett stort utbud av abonnemang för att passa de allra flesta, företagsabonnemang, student-, ungdoms-, ringa utomlands-abonnemang. Hos Fello finner du ett abonnemang som ger dig fria samtal, SMS och MMS under en månad till ett fast pris.

Däremot väljer du surf från 1 GB upp till 30 GB. Priset blir då från 95 kronor till 345 kronor per månad.

Om du är ny kund får du ditt abonnemang till halva priset första månaden, gäller samtliga abonnemang.

För studenter och äldre (55+) och för föräldrar som tecknar abonnemang till barn under 18 år ges en rabatt i form av att mängden surf dubblas till samma kostnad.

För det billigaste abonnemanget innebär det att dessa får 2 GB surf för 95 kronor i månaden.

Snabb och säker surf med Fellos abonnemang

Fello kundtjänst bra eller dåligAtt ha ett abonnemang hos en liten operatör behöver nödvändigtvis inte betyda att du har en långsam och seg surf. Då Fello har hyrt in sig i Telias nät har du som kund där samma täckning och surfhastighet som Telias kunder till mindre än halva priset.

Du surfar i princip med 4G överallt med god täckning. Det går att ändra surfmängden mellan månaderna.

Gör du inte av med din surf kan du spara den till ett senare tillfälle. Upp till 25 GB kan sparas.

Då du reser utomlands på semester får du en automatisk och gratis roaming inom EU/EES, det kostar inte mer att surfa från Eiffeltornet än under Kaknästornet. Du kan surfa i utlandet upp till 30 GB per månad.

Du ringer gratis till hela världen från Sverige.

Fellos erbjudande – enkla och tydliga villkor

Behöver du extra surf mitt i månaden går det bra att ordna på Mina Sidor. Där kan man även ändra adress och göra saker som är vanliga på en supportsida.

Kundtjänsten hos Fello sägs vara mycket trevlig och hjälpsam och den kan nås via chatt, e-post eller telefon, den har öppet mellan 08.00 och 17.00.

Vill du ändra surfmängden permanent gör du det hos kundtjänsten.

Slutomdömet om Fello blir att det är en trevlig bekantskap som ger dig ett abonnemang som är lätt att förstå och som inte överraskar dig med ovälkomna extra avgifter.

En fast kostnad för samtal, SMS och MMS är enkelt och föredömligt. Genom att hyra in sig på Telias nät får du en suverän teckning och hög hastighet på surfen med 4G.

Vanliga frågor och svar

Erbjuder Fello en app?

Fello erbjuder i dagsläget ingen app för varken iOS eller Android för sina användare. Däremot är deras hemsida väldigt responsiv och funkar minst lika bra som en app gör. Du kan dessutom logga in med ditt facebook-konto för att underlätta processen.

Är det möjligt att välja eget nummer hos Fello?

Fello är väldigt hjälpsamma och kan vägleda dig att hitta ett mobilnummer du är nöjd med.

Kan man köpa kontantkort hos Fello?

Nej det är inte möjligt. Men med tanke på att Fello varken har bindningstid eller uppsägningstid så är detta alternativet att jämföra med att ha kontantkort. Kostnaden för mobilabonnemanget dras automatiskt i slutet av månaden – så därför behöver du aldrig tänka på att du inte har tillräckliga medel på ditt abonnemang.

Teckna Fello mobilabonnemang till sitt barn

Fello erbjuder rabatt för personer under 18 år som endast kan tecknas av målsman eller förmyndare. För att ta del av rabatten så tecknar föräldern abonnemanget men skriver in abonnemangsinnehavarens personnummer.

Teckna Fello som minderårig, under 18 år

Rent juridiskt är det inte möjligt att teckna avtal med Fello (eller någon annan mobiloperatör för den delen). Däremot kan en målsman eller förmyndare göra detta – vilket även gör avtalstecknaren ansvarig gentemot operatören. Ett exempel på detta kan vara extensivt köp av extra surf, vilket inte kan bortförklaras på grund av bristande uppsikt över brukandet va abonnemanget.

Du som förälder kan spärra denna typen av tjänster genom att använda Fellos spärrtjänster. Kontakta Fellos kundservice för att få hjälp med detta.

Har Fello bra täckning?

Fello delar nät med Halebop och Telia för 2G, 3G och 4G och har alltså exakt lika bra täckning som dessa operatörer.

Kan man flytta med sitt gamla nummer till Fello?

Jadå det går jättebra! Det är dock viktigt för dig att ha i åtanke om ditt nuvarande mobilabonnemang har bindningstid eller uppsägningstid.

I och med detta så tillåter Fello dig att ha ett aktiveringsdatum för aktiveringen av ditt nummer hos deras abonnemang. Så om du till exempel säger upp ditt andra abonnemang så kan du aktivera ditt nya nummer så att det överlappar med uppsägningsdatumet (och får därför ingen nertid för ditt telefonnummer).

Du behöver också försäkra dig om att ditt nuvarande nummer är registrerat på ditt personnummer.

Låter Fello dig spara surf från en månad till en annan?

Fello är en operatör som tillåter dig att spara surf från en månad till en annan.

Exempelvis om du har ett abonnemang på 10GB i månaden och endast använder 5GB av dessa och nästa månad använder du slut på dina 10GB men då aktiveras ditt sparade surf och du har ytterligare de resterande 5GB från förra månaden kvar att disponera.

Om du inte använder all den sparade surfen så sparas det ännu en månad ifall du gör av med all din ordinarie mobildata den månaden också.

Oavsett vilket abonnemang du har så kan du spara ditt surf och du kan spara upp till 25GB surf i din surfpott som inte har något utgångsdatum. Fello erbjuder dig inte alternativet obegränsad surf.

Inom EU/EES kan du använda ditt sparade surf, däremot så appliceras en annan pristaxa utanför EU/EES och därför kommer du inte kunna utnyttja ditt sparade surf utanför EU/EES.

byta abonnemang till fello

Fello omdöme – Bra eller dåligt?

Fello plockar russinen ur kakan genom att erbjuda fördelarna hos en stor operatör (bra täckning för samtal och surf ) fast med prissättningen som en lågprisoperatör. Dessutom har du ingen bindnings- eller uppsägningstid samt kan spara din surf. Bättre än så blir det inte.

Info
Nät: Telia
Sparar oanvänd surf: Ja (upp till 25 GB för alla abonnemang)
Surf inom EU/EES: Ja (gäller endast semesterresor, ej bosatt i utlandet)
Köpa extra data: Ja
Fria samtal: Ja
Fria sms: Ja
Bindningstid: 0 mån
Uppsägningstid: 0 mån
Gratis Nummerflytt: Ja
Telefonsupport: Ja (vardagar 08.00-17.00)
Chatsupport: Ja
Studentrabatt: Ja
Seniorrabatt: Ja
Ungdomsrabatt: Ja
Erbjudanden just nu: Trippel surf första 3 mån
Bonussystem: Nej
Teckna med betalningsanmärkning: JA (bedöms från fall till fall)

Sidan innehåller annonser via direktlänkar till listade mobiloperatörer.

Clara Yun abono.se skribent

Clara Yun

Skribent

Clara har bakgrund i frilansande journalistik och är både utbildad samhällsvetare och journalist. Clara började med att vara ett bollplank i uppstarten av abono.se men är numera involverad heltid med arbetet på hemsidan. Clara använder för sitt skrivande en metod som involverar läsaren och gör det tydligt och konkret att ta till sig innehållet.

Läs mer på Clara Yun’s skribentsida.

Du kan även nå Clara på både twitter och LinkedIn.

[email protected]