abono.se – Vi Jämför Mobiltelefoner med abonnemang!

chili mobil banner
chilimobil banner mobil

Mobil med abonnemang 2022

[ Estimerad lästid: 7 minuter ] ABONO mobil med abonnemang

Nog det vanligaste avtalet som tecknas är att man köper en mobil tillsammans med abonnemang. Det som händer är att du får ett duktigt rabatterat pris på mobilen ihop med ett kampanjerbjudande på ett abonnemang, bra ellerhur?

I många fall är det ditt bästa alternativ, men där finns vissa nackdelar.

Dessa erbjudanden innebär som oftast att du har en bindningstid uppemot 24 månader.

Du har inte så stor valmöjlighet vad gäller abonnemanget som kommer till & om du verkligen gjort din efterforskning, kan du i många fall inse att du hade kunnat hittat enbart mobilen (även med avbetalning) till ett billigare pris om du gått till en elektronikaffär/leverantör såsom:

  • Media Markt
  • NetOnNet
  • Webhallen

Billigaste mobil tillsammans med abonnemang 2022

Operatörer som erbjuder kombinationserbjudande

Väljer du ändå att handla alltihop tillsammans kan det fortfarande vara lönsamt. Det du ska tänka på ifall du gör detta är att du ställer rätt frågor. Du SKA veta:

  • Hur mycket betalar jag för telefonen per månad & vad blir totalsumman för den när avbetalningen är över?
  • Är det bättre för mig att låna pengar med lägre ränta än att betala av direkt från mobiloperatören?
  • Hur mycket kostar abonnemanget utan paketpriset?
  • Vad blir kostnaden efter 24 månader/när kampanj månaderna är över?
  • Hur mycket surf, samtal & SMS ingår?
  • Kan jag höja eller sänka abonnemangskostnaden på något sätt under bindningstiden?

Då priser & kampanjer går om varandra ständigt är det svårt att sätta fingret på exakt vilken operatör som är mest prisvärd när du läser detta, men med lite timing kan du planera in ett bra köp.

Vi rekommenderar att du ger det lite eftertanke på vad som är prioriteringar just för dig. Är det hårdvaran, alltså telefonen. Eller är det kanske tjänsten som är det viktigaste för dig?

De absolut största märkena på marknaden idag är Apple & Samsung, två giganter med enorma resurser, kunskap och duktiga ingenjörer och programmerare som ständigt försöker bredda varandra.

Samsung är den enligt mig bättre av de två alternativen. Deras produkter har en mycket längre livslängd, de är innovativa och du kopplar smidigt ihop allting med ditt google-konto.

Apple har lite byggt sig ett rykte på att du köper deras produkter och tjänster, men för att verkligen få den ultimata upplevelsen så måste du köpa en arsenal med gadgets & extra tillbehör. De har även den saftigaste prissättningen på sina produkter i dagsläget.

Varför köper då så många människor fortfarande Apple över Samsung eller någon av de andra androiderna?

För att de har lyckats med sin marknadsföring & när du har en fullständig uppsättning med Apple-produkter så kan du jobba helt sömfritt och med de ständiga uppdateringarna av deras drivsystem I.O.S så är det en riktig fröjd att se hur allting arbetar tillsammans.

Man har även byggt ett varumärke som ska ge dig en känsla av lyx, exklusivitet och lite att ses som ett designermärke inom teknik.

Läs: Hur byter man mobilabonnemang.

Telefon med mobilabonnemang utan kreditupplysning

mobilabonnemang kreditkoll

En betalningsanmärkning kan i vissa fall leda till att du blir nekad att teckna mobilabonnemang. Men trots att du har betalningsanmärkningar så behöver du egentligen inte oroa dig!

Vissa operatörer har stramat åt och börjat med fler kreditkollar när man tecknar nytt mobilabonnemang, men flera operatörer som låter dig göra det ändå!

Det finns väldigt enkla lösningar för de operatörer som tillåter betalningsanmärkningar, vilka följer här nedan. Det som är lite skönt är att det är några av de billigaste operatörerna som erbjuder mobilabonnemang med mobil trots att du har betalningsanmärkning!

Hallon

hallon mobiloperatör

Hallon tar över huvud taget inte kreditupplysningar. Anledningen till detta är att de drar en summa från ditt konto en månad i förväg istället för att skicka en faktura. Om betalningen inte går igenom så kan du inte använda abonnemanget.

Comviq

comviq mobiloperatör

Comviq har en innovativ lösning för dig som har betalningsanmärkning. Först gör de en kreditkoll på dig, och skulle det vara så att du blir nekad så kan du istället teckna Fastpris Go! Detta är ett lika bra alternativ som deras standard mobilabonnemang för dig som har en eller flera anmärkningar.

Ett alternativ för dig som har betalningsanmärkning är att använda sig av kredittjänsten Klarna, som är väldigt generösa i sina kontroller. Så om du använder klarna som betalningsalternativ så fungerar det att köpa nästan vad som helst.

Mobil med abonnemang för student/barn

studentabonnemang

Självklart finns det specialerbjudande för dig som behöver mobil med abonnemang för student eller till ditt barn, den stora frågan är ju alltid vart man får mest valuta för pengar.

Delbetalning mobil hos operatör

I princip alla återförsäljare låter dig delbetala din mobil. Men att ha en telefon på avbetalning kan vara ofördelaktigt, dels att du kan bli blind på vad som är den faktiska månadskostnaden och vad du betalar för abonnemanget/delbetalningen.

En annan stor nackdel är att du kommer behöva betala minst 600kr extra för att delbetala en telefon över 12 månader och säkert 1 500kr om du väljer 24 månader. Så ofta är det telefonen som låser en person till en operatör och gör det svårt att byta operatör utan att betala av hela telefonen direkt.

Vi rekommenderar att du isåfall gör din avbetalning till en telefon separat och har ditt mobilabonnemang separat – om du känner att du verkligen behöver ha telefonen på delbetalning.

Kolla även in Telias “Telia Finance” tjänst som inte kräver att du binder ditt abonnemang till telefonen.

Teckna mobilabonnemang med eller utan telefon?

billigaste mobilabonnemang med telefonÄr du sugen på att både byta abonnemang och telefon? Då kan det vara en klok idé att köpa ett paketpris där både mobil och abonnemang ingår till en fast månadskostnad.

Viktigt att förstå är att månadskostnaden då består av tillhandande av tjänsten mobilabonnemang och delbetalning av en telefon. Telefonen är alltså inte din förrens du betalat av hela.

När du ska teckna mobilabonnemang och mobil samtidigt bör du försöka räkna ut den minsta totalkostnaden. Detta hittar du på respektive operatörers hemsidor som du kan hitta i vårt jämförelseverktyg för mobilabonnemang. Här kan du se hur mycket du sparar genom att köpa mobilen tillsammans med abonnemang, bundet av bindningstid, eller fristående.

Ha koll på de andra kostnaderna som kan uppkomma vid köp av mobil och abonnemang som paketpris. För det första så utgår i nästan alla fall en delbetalningsavgift som kan vara allt mellan 250 kronor och 1500 kronor beroende på hur länge du binder dig. Man brukar kunna välja mellan 12 månader, 24 månader eller 36 månader.

Uppläggningsavgiften är också någonting som brukar kosta några hundra och ses som en typ av administrativ avgift som operatören tar för att teckna ditt abonnemang.

En annan avgift som är skön att slippa är aviavgiften, vilket du kan undvika antingen genom autogiro eller e-faktura (om det bara är pappersfakturan som kostar).

Se också till så att du inte betalar för mer surf än vad du behöver. Det finns väldigt få som faktiskt behöver obegränsad surf. Däremot är det viktigt att oanvänd surf sparas från månad till månad!

Köpa mobiltelefon online

Har du, eller känner du någon som har sagt “jag vill ha en ny mobiltelefon” och sen går till butiken de har sin operatör och köper det senaste och dyraste? Förhoppningsvis kommer inte detta bli du. Det du måste börja med att fråga dig själv är – behöver jag verkligen en ny telefon, och behöver jag köpa en ny eller kan jag hitta en begagnad?

Gillade du din gamla telefon men inte sugen på det senaste flaggskeppet? Då är det troligtvis alltid en bra idé att köpa förra årets modell om det är sannolikt att din användarupplevelse kommer förbättras.

Iphone eller Android?

abono iphone eller samsung

Det börjar bli svårt att jämföra prestanda i de två jättarna som just nu dominerar smartphone marknaden, då de båda ligger och pressar gränserna så hårt det går. Så det hela blir en smaksak, vad har du haft tidigare? En stor majoritet köper ofta inte en ny telefon som inte är av samma märke som sin gamla, och det finns fördelar med detta.

Till exempel så är det väldigt enkelt för en gammal iPhone användare att byta till en ny iPhone då det bara är att återskapa den gamla telefonens inställningar.

Visste du om att du med  både Iphone och Android kan köpa kryptovalutor online? Läs mer här!

Iphone med abonnemang

En iPhone är en av världens mest populära smartphones, tillverkad av Apple. Precis som andra smartphones kommer en iPhone med pekskärm, kamera och WiFi. Det som gör en iPhone speciell är det väldigt användarvänliga operativsystemet iOS – som är en mobilanpassad version av operativsystemet Apple använder för sina persondatorer.

Ska du köpa en iPhone har du möjligtvis använt en förut och vill återställa din gamla enhet i den nya.

Detta är en av de stora fördelarna med iPhone, att de är så pass användarvänliga att detta går på några ögonblick. Det pumpas dock ut nya modeller innan man hinner blinka och att köpa den absolut senaste modellen är inte alltid det bästa – då förra årets modell kanske passar dina behov precis lika bra.

Samsung Galaxy med abonnemang

Samsung lanserade år 2010 sitt flaggskepp Samsung Galaxy S – vilket tog företaget till nya höjder och blev en värdig konkurrent till iPhonen. Över en miljon exemplar såldes över bara de 45 första dagarna! Förutom mobilserien Samsung Galaxy S kan du även finna Galaxy Note, Galaxy A och Galaxy Alpha. Till samsung hittar du operativsystemen Android och Windows Phone.

Clara Yun abono.se skribent

Clara Yun

Skribent

Clara har bakgrund i frilansande journalistik och är både utbildad samhällsvetare och journalist. Clara började med att vara ett bollplank i uppstarten av abono.se men är numera involverad heltid med arbetet på hemsidan. Clara använder för sitt skrivande en metod som involverar läsaren och gör det tydligt och konkret att ta till sig innehållet.

Läs mer på Clara Yun’s skribentsida.

Du kan även nå Clara på både twitter och LinkedIn.

[email protected]