vimla recension logo

Recension: Vimla

Just nu: 50% de 4 första månaderna!

⚡ Spara oanvänd mobilsurf

⚡ Ungdoms, senior och studentrabatter

⚡ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Till abonnemanget

klimatinitiativ: Plantera träd

Recension Vimla mobiloperatör 2020

Är vimla bäst?

Vimlas standardpriser
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!
För Student, pensionär och under 18år
Surf
Samtal
SMS
Kolla in Erbjudandet!

Har Vimla de bästa mobilabonnemangen?

Vimla kallar sig själva för mest användarvänliga operatör. Vimla är en operatör som satsar hårt på att göra det så enkelt för sina kunder att styra över sitt abonnemang.

Det är inte direkt svårt att förstå att detta är för att dra ner på omkostnader så som telefonsupport, vilket är Vimlas största bakdrag.

Du kan endast beställa Vimla via deras hemsida Vimla.se, det är alltså inte möjligt att köpa dessa i butik via återförsäljare. Detta är ännu ett sätt för Vimla att både hålla så låga priser som möjligt, vilket man kan tycka kompromissar med användarupplevelsen.

Det är alltså inte heller möjligt att få kundsupport hos någon återförsäljare.

Andra funktioner Vimla väljer att inte erbjuda för att pressa ner priserna är att det inte är möjligt att få ett extrasim eller tvillingsim till ditt abonnemang. Detta beta-testades men verkade inte fungera något vidare.

Att ha tvillingsim kan dock vara osmidigt ändå och att välja ett mobilt bredband istället är en mycket smidigare lösning.

Vimla är som operatörernas Piggelin
John

När du beställer ditt abonnemang från Vimla så tar det endast 2-3 arbetsdagar att få ditt SIM-kort levererat till din brevlåda.

Om du hade planerat att köpa en telefon tillsammans med ditt abonnemang så får du vända dig till en annan operatör, som Telenor, då vimla inte erbjuder detta än.

Själv är jag förespråkare för att köpa mobiltelefonen separat oavsett då du inte binder dig till ett långt avbetalningsavtal. Dessutom har Vimla varken uppsägningstid eller bindningstid, vilket passar bra till en mobiltelefon som inte är operatörsbunden så du kan helt problemfritt byta till ny operatör utan större svårigheter.

Sparar Vimla surf?

Absolut!

Trots att Vimla satsar på att pressa sina priser så erbjuder de att surf sparas från en månad till en annan. Dock med ett tak på 100 GB och upp till 12 månader.

Även om du byter abonnemang inom Vimla så behåller du din surf – detta gäller dock inte om du uppgraderar till 100 GB abonnemanget, då detta redan uppfyller maxkvoten av sparad surf.

Du kan även köpa extra surf varje månad som även lägger sig som sparad surf. Detta är dock väldigt dyrt då 1 GB kostar 45kr. Om du märker att du varje månad köper en massa extra surf, så uppgradera till ett större abonnemang helt gratis!

Är Vimlas kundsupport dålig?

Vimlas kundsupport är lite som sjukvård i USA, så länge du inte har några problem fungerar allt som det ska.

Du kan endast nå Vimla via chatt och e-post och Vimlas chatt verkar vara lite väl lägligt undangömd på deras hemsida. Att få svar på ett e-post av Vimla kan ta tid och ofta har man ett problem som behövs lösas direkt då många lever ett liv som är beroende av att ha en fungerande telefon.

Därför är det väldigt bra att de har ett förvånansvärt välfungerande forum där många frågor redan är besvarade. Och om inte så är det smidigt att själv ställa en fråga.

Alltså är Vimlas support en av de sakerna som man får kompromissa med tack vare det låga priset – alltså en avvägning som i slutändan är viktigare att beakta än surfmängden när du ska jämföra operatörer och abonnemang enligt mig.

Är Vimlas kundsupport dålig?

Tipsrabatt! Här är hur du tipsar en vän till Vimla

Känner du någon du tror hade gillat Vimla, eller har du någon vän som du redan vet ska byta till Vimlas abonnemang? Genom att klicka på Tipsning i menyn på Vimlas hemsida och delar din personliga tipslänk till denna personen så får ni båda 10kr/månaden i rabatt på era månadsavgifter.

Ju fler du tipsar desto billigare blir ditt abonnemang, så det är till och med möjligt att komma ner till 0kr/månaden för ditt eget abonnemang. Att komma upp i ett positivt belopp är dock inte möjligt.

hur tipsar man en vän till vimla

Lite snabba frågor och svar!

Finns en app?

(J)app! Både för Android- och iOS-användare. I den kan du se hur mycket surf du har kvar nuvarande månad och även ha uppsikt över ditt saldo. Du kan även se ditt sparade surf och uppgradera till nytt abonnemang.

Om du byter till ett billigare abonnemang så gäller denna från nästa månadsskifte.

I appen kan du även köpa extrasurf där 1 GB kostar 45kr.

Extrasim/tvillingsim för Vimla

På grund av anledning så har Vimla valt att inte erbjuda detta.

Vissa större operatörer gör detta och Vimla verkar se sig själv som en mer avskalad operatör med fokus på simplictet för de som verkligen vill ha något billigt.

Hur beställer man nytt SIM kort från Vimla

Du kan göra detta i appen och på deras hemsida, när du loggar in på dina sidor. Du kan även få hjälp med detta genom att antingen maila eller skriva till deras chattsupport.

Har Vimla lång uppsägningstid eller Bindningstid?

Vimla har varken uppsägningstid eller bindningstid!

Har Vimla obegränsad surf?

Vimla erbjuder inte mobilabonnemang med obegränsad surf. Vimla erbjuder som högst 100 GB/månaden och detta för kunder som redan har ett abonnemang hos Vimla.

Sparas surfen hos Vimla?

Japp! Vimla låter dig spara upp till 100 GB i 12 månader.

Kan man dela surf med Vimla?

Det går inte.

Kan du använda operatörslåst mobil till Vimla?

Nej. Du kan heller inte låsa en mobil hos Vimla då de endast erbjuder abonnemang och kontantkort.

Hur kontaktar man Vimla?

Via deras chatt, email eller deras forum.

Vilket nät använder Vimla?

Vimla använder Telenors nät

Vart hittar jag Vimlas täckningskarta?

Här kan du hitta Vimlas täckningskarta.

Gå till Vimlas abonnemang!

.

ärlig Vimla recension

Info
Nät: Telenor
Sparar oanvänd surf: Ja (12 månader, max. Data är 100GB). Ej på 100 GB abonnemanget
Surf inom EU/EES: Upp till 10GB/mån
Köpa extra data: Ja
Fria samtal: Ja
Fria sms: Ja
Bindningstid: 0 mån (pausa när du vill)
Uppsägningstid: 0 mån
Gratis Nummerflytt: Ja
Telefonsupport: Nej
Chatsupport: Ja
Studentrabatt: Ja
Seniorrabatt: Ja
Ungdomsrabatt: Ja
Erbjudanden just nu: 50% de 4 första månaderna!
Bonussystem: Ja
Teckna med betalningsanmärkning: Ja (Endast med kortbetalning som betalmetod)

Sidan innehåller annonser via direktlänkar till listade mobiloperatörer.

Clara Yun abono.se skribent

Clara Yun

Skribent

Clara har bakgrund i frilansande journalistik och är både utbildad samhällsvetare och journalist. Clara började med att vara ett bollplank i uppstarten av abono.se men är numera involverad heltid med arbetet på hemsidan. Clara använder för sitt skrivande en metod som involverar läsaren och gör det tydligt och konkret att ta till sig innehållet.

[email protected]